|
|
|
|
|
| 1. |
Allama Iqbal was born in the year _____ November A.D. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 2. |
Allama Iqbal died in _______ A.D. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 3. |
Dr. Iqbal went to England in: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 4. |
Allama Iqbal was tutored by: |
| A. |
Nawab Mirza Dagh |
B. |
Maulvi Syed Mir Hassan |
| C. |
Allama Shibbaly Numani |
D. |
Maulana Hasarat Mohani |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 5. |
Dr. Iqbal wrote: |
| A. |
Maz-Maz |
B. |
Farkalit |
| C. |
Payam-e-Mashrik |
D. |
Bang-e-Israfil |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 6. |
Dr. Iqbal rejected: |
| A. |
Western Ideal of Nationalism |
B. |
American Presidential System of Govt. |
| C. |
Parliamentary System of Govt. |
D. |
Nation Socialism |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 7. |
"Ilmul-Iqtisad was written by: |
| A. |
Al-Ghazali |
B. |
Al-Mawardi |
| C. |
Allama Iqbal |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 8. |
"Reconstruction of Religious thought in Islam" was written by: |
| A. |
Rosenthal |
B. |
Mawardi |
| C. |
Rousseau |
D. |
None of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 9. |
Allama Iqbal did his M.A. In Philosophy from Govt. College Lahore in: |
| A. |
1891 |
B. |
1894 |
| C. |
1899 |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 10. |
According to Allama Iqbal in which form of Government heads are counted: |
| A. |
Oligarchy |
B. |
Democracy |
| C. |
Polity |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|