CSS :: Continents Oceans and Countries
|
|
|
|
|
|
| 41. |
The Panama Canal connects |
| A. |
The Arabian Sea and the Red Sea |
B. |
The Atlantic and the Pacific Oceans |
| C. |
The Black Sea and the Caspian Sea |
D. |
The Mediterranean Sea and the Red Sea |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 42. |
The World's largest producer of lac is |
| A. |
Japan |
B. |
Bangladesh |
| C. |
India |
D. |
China |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 43. |
Atacama is a |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 44. |
The greatest mass of ice on the earth is found in |
| A. |
Siberia |
B. |
Antarctica |
| C. |
Greenland |
D. |
Canada |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 45. |
Which of the following fruits is not grown in the Mediterranean region? |
| A. |
Grapes |
B. |
Almonds |
| C. |
Oranges |
D. |
None of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 46. |
The country having the largest area under tea cultivation is |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 47. |
Which of the following is not a capital city? |
| A. |
Ulan Bator |
B. |
Mecca |
| C. |
Berlin |
D. |
Ankara |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 48. |
The term "the land of midnight sun" is normally applied to |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 49. |
Zebras inhabit the |
| A. |
Hot deserts |
B. |
Temperate grasslands |
| C. |
Selva forests |
D. |
Savana lands |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 50. |
Which of the following countries enjoys a warm to hot and dry summer and a mild but moderate winter? |
| A. |
Venezuela |
B. |
U.K. |
| C. |
Italy |
D. |
Sri Lanka |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|