CSS :: Continents Oceans and Countries
|
|
|
|
|
|
| 11. |
Which of the following is tropical grassland? |
| A. |
Prairies |
B. |
Savanna |
| C. |
Steppes |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 12. |
The use of the harpoon is associated with |
| A. |
Eskimos of cold deserts |
B. |
Nagas of dense forests |
| C. |
Khirghiz of temperate grasslands |
D. |
Bushmen of Africa |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 13. |
The largest mica producing country in the world is |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 14. |
Rome is the capital of |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 15. |
The river 'Nile' is in |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 16. |
Which Pass connects Malakand with Mardan |
| A. |
Gomal |
B. |
Dargai |
| C. |
Khyber |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 17. |
Myanmar is the new name of |
| A. |
Thailand |
B. |
Malaysia |
| C. |
Burma |
D. |
Bhutan |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 18. |
Saikan, the longest railway tunnel, is located in |
| A. |
Egypt |
B. |
Switzerland |
| C. |
Japan |
D. |
Namibia |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 19. |
Which is the largest continent of the world? |
| A. |
Asia |
B. |
North America |
| C. |
Australia |
D. |
Africa |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
Which of the countries have common national frontiers with India |
| A. |
China, Burma and Afghanistan |
B. |
China, Russia and Bangladesh |
| C. |
China, Burma, and Nepak |
D. |
Afghanistan, Nepal and Burma |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|