CSS :: Sexual Reproduction Physiology
|
|
|
|
|
|
| 1. |
Process of sexual reproduction in animals involves: |
| A. |
Gametogenesis |
B. |
Copulation |
| C. |
Fertiliation |
D. |
All of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 2. |
Who discovered sperms for the first time: |
| A. |
Leeuwenhock |
B. |
Von Baer |
| C. |
Hanson |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 3. |
Ova were first identified by: |
| A. |
Leeuwenhock |
B. |
Hanson |
| C. |
Von Baer |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 4. |
Gametogenesis has which of these: |
| A. |
Proliferation |
B. |
Growth |
| C. |
Maturation |
D. |
All these sequentially |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 5. |
Sperms are derived from mother cells called: |
| A. |
Germinal cells |
B. |
Primary spermatogonia |
| C. |
Secondary spermatogonia |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 6. |
During spermatogenesis how many spermatids are formed from one primary spermatocytes: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 7. |
Which of these cell divisions occur during formation of primary spermatocytes from primary spermatogonium: |
| A. |
Amitosis |
B. |
Mitosis |
| C. |
Meiosis |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 8. |
How many ootids are formed from one primary oogonium during oogenesis: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 9. |
Which of these is haploid structure: |
| A. |
Primary spermatogonium |
B. |
Primary spermatocyte |
| C. |
Secondary spermatocyte |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 10. |
Copulation in frogs is called: |
| A. |
Amplexus |
B. |
Coitus |
| C. |
Intercourse |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|