|
|
|
|
|
| 181. |
Republican Party was founded by: |
| A. |
George Washington |
B. |
Chester A. Arthur |
| C. |
Alexander Hamilton |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 182. |
The president is installed on the: |
| A. |
20th January of the ensuing year |
B. |
On the 25th December of the same year |
| C. |
One month after the presidential election is over |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 183. |
The president during his office tenure is: |
| A. |
In immune from paying taxes |
B. |
In immune from arrest |
| C. |
In immune from congressional censure |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 184. |
Out of 33 presidents 18 had been: |
| A. |
Assassinated |
B. |
Impeached |
| C. |
Lawyers |
D. |
In army |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 185. |
President Wilson had been: |
| A. |
University teacher |
B. |
A film actor |
| C. |
A novelist of gret fame |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 186. |
Vice President is described as the: |
| A. |
Dark horse of presidential stable |
B. |
Dark star of presidential constellation |
| C. |
Dark figure of presidential office |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 187. |
The Vice President invited to attend the meetings of president's cabinet not by law but by: |
| A. |
Courtesy |
B. |
By president's invitation |
| C. |
By necessity |
D. |
By convention |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 188. |
No incumbent president can be removed by: |
| A. |
Electoral defeat |
B. |
Impeachment |
| C. |
By referendum |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 189. |
The water gate affairs scandal was related with: |
| A. |
President Kennedy |
B. |
President Carter |
| C. |
President Nixon |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 190. |
President Kennedy was: |
| A. |
Impeached |
B. |
Assassinated |
| C. |
Hanged |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|