Entry Test MCQ :: Work And Energy
|
|
|
|
|
|
| 31. |
The work done by friction is |
| A. |
positive |
B. |
negative |
| C. |
zero |
D. |
none of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 32. |
The area under the force displacement graph represents |
| A. |
area |
B. |
work done |
| C. |
power |
D. |
none of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 33. |
The dimension of power is |
| A. |
[ML2T-3] |
B. |
[ML2T-2] |
| C. |
[ML2T3] |
D. |
none of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 34. |
Propulsion force of a rocket is |
| A. |
non-conservative force |
B. |
conservative force |
| C. |
both (a) and (b) |
D. |
non of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 35. |
The dot product of force and velocity is |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 36. |
Geothermal energy is a ____________________ source of energy. |
| A. |
non-renewable |
B. |
stable |
| C. |
renewable |
D. |
none of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 37. |
The source of tidal energy is |
| A. |
sun |
B. |
earth |
| C. |
both (a) and (b) |
D. |
moon |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 38. |
________________ cells converts solar energy into electrical energy |
| A. |
rotory |
B. |
photovoltaic |
| C. |
galvanic |
D. |
non of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 39. |
On a clear day at noon the solar energy reaching the earth is |
| A. |
1.44kw/m2 |
B. |
1.4kw/m2 |
| C. |
1 kw/m2 |
D. |
none |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 40. |
Biomass can be converted into fuels by |
| A. |
direct combustion |
B. |
fermentation |
| C. |
both (a) and (b) |
D. |
none of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|