CSS :: Pakistan Constitution 1973
|
|
|
|
|
|
| 211. |
Constitution Twelfths Amendment was enacted on |
| A. |
28th June, 1981 |
B. |
27th July, 1991 |
| C. |
28th August, 1991 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 212. |
Constitution Twelfths Amendment was published in official Gazette on |
| A. |
28th July, 1991 |
B. |
28th August, 1991 |
| C. |
28th September, 1991 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 213. |
Constitution of 1973 was amended by the Thirteenth Amendment on |
| A. |
3rd April, 1997 |
B. |
3rd May, 1997 |
| C. |
3rd June, 1997 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 214. |
Through ______ Amendment on 3rd April, 1997 sub-clause (b) of clause (2) of Article 58 was omitted. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 215. |
Through ______ Amendment new Article 63A (Disqualification on ground of defection) was added. |
| A. |
Thirteenth |
B. |
Fourteenth |
| C. |
Fifteenth |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 216. |
Constitution Fourteenth amendment was enacted on |
| A. |
3rd July, 1997 |
B. |
3rd August, 1997 |
| C. |
3rd September, 1997 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 217. |
Constitutional Fourteenth Amendment was published in official Gazette on |
| A. |
3rd July, 1997 |
B. |
4th July, 1997 |
| C. |
5th July, 1997 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 218. |
Constitutional Fourteenth Amendment added _______ new Articles in the Constitution |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 219. |
Constitution Fifteenth amendment bill was passed by National Assembly on |
| A. |
15th October, 1997 |
B. |
15th October, 1998 |
| C. |
15th October, 1999 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 220. |
Constitution Fifteenth amendment bill could not be passed due to |
| A. |
Lapse of time |
B. |
Dissolution of National Assembly |
| C. |
Illegality in procedure |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|