CSS :: Pakistan Constitution 1973
|
|
|
|
|
|
| 191. |
Constitution of Pakistan was amended third time on |
| A. |
13th February, 1975 |
B. |
13th March, 1975 |
| C. |
13th April, 1976 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 192. |
______ Articles of the Constitution of 1973 were amended through 3rd Constitutional amendment Act |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 193. |
Constitution of 1973 was amended fourth time on |
| A. |
1st June, 1975 |
B. |
14th August, 1975 |
| C. |
21st November, 1975 |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 194. |
Constitution of 1973 was amended fifth time on |
| A. |
13th September, 1976 |
B. |
13th October, 1976 |
| C. |
13th November, 1976 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 195. |
Fifth Amendment of the Constitution of 1973 affected _____ Articles |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 196. |
Constitution of 1973 was amended sixth time on |
| A. |
31st December, 1976 |
B. |
1st January, 1976 |
| C. |
1st February, 1976 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 197. |
Sixth amendment was published in official Gazette on |
| A. |
1st January, 1977 |
B. |
3rd January, 1977 |
| C. |
4th January, 1977 |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 198. |
_______ of the Constitution of 1973 were amended through Sixth Amendment |
| A. |
3 Articles |
B. |
4 Articles |
| C. |
5 Articles |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 199. |
Constitution of 1973 was amended 7th time on |
| A. |
16th May, 1977 |
B. |
16th June, 1977 |
| C. |
16th July, 1977 |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 200. |
Seventh Amendment was published in Official Gazette on |
| A. |
11th November, 1977 |
B. |
16th May, 1977 |
| C. |
16th June, 1977 |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|