CSS :: Pakistan Panel Code 1860
|
|
|
|
|
|
| 1. |
Pakistan Penal Code, 1860 was enacted on ________ |
| A. |
16th September, 1860 |
B. |
6th October, 1860 |
| C. |
17th October, 1860 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 2. |
Pakistan Penal Code has ______ sections |
| A. |
511 sections |
B. |
505 sections |
| C. |
510 sections |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 3. |
Pakistan Penal Code is _______ |
| A. |
Customary law |
B. |
Procedural law |
| C. |
Penal law |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 4. |
Pakistan Penal Code is applicable to |
| A. |
Throughout Pakistan |
B. |
Whole Pakistan including Kashmir |
| C. |
To specific areas of Pakistan |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 5. |
A foreigner commits an offence within Pakistan he can |
| A. |
Be tried in Pakistan |
B. |
Not be tried in Pakistan |
| C. |
Be punished under Pakistan Penal Code and can be tried in Pakistan |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 6. |
A Pakistani subject commits murder in Uganda he can |
| A. |
Not be convicted in Pakistan |
B. |
Be convicted in Pakistan at Islamabad |
| C. |
Be tried and convicted for murder in any place in Pakistan wherever he may be found |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 7. |
The term "Mens rea" means |
| A. |
Constructive intention |
B. |
Actual intention |
| C. |
Common intention |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 8. |
According to P.P.C. "Person" includes any |
| A. |
Company or association |
B. |
Body of persons |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 9. |
The term "Gender" include |
| A. |
Male |
B. |
Female |
| C. |
Both male and female |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 10. |
According to P.P.C. "Public" includes any class of |
| A. |
People |
B. |
Community |
| C. |
Both (a) and (b) |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|