Entry Test MCQ :: Coordination and Control
|
|
|
|
|
|
| 51. |
Insufficient secretion of iodothyroxine in adults causes |
| A. |
Myxedema |
B. |
Cretinism |
| C. |
Goiter |
D. |
Exopthalmic goiter |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 52. |
Insulin and glucagons are ________ in nature. |
| A. |
Protein |
B. |
Amino acid derivative |
| C. |
Polypeptide |
D. |
Steroid |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 53. |
Acromegaly is caused due to oversecretion of |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 54. |
MSH is produced from |
| A. |
Anterior pituitary |
B. |
Median pituitary |
| C. |
Posterior pituitary |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 55. |
Grave's disease is produced due to |
| A. |
Undersecretion of thyroxin |
B. |
Overproduction of thyroxin |
| C. |
Undersecretion of corticosteroids |
D. |
Overproduction of corticosteroids |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 56. |
Secretin is a hormone produced by |
| A. |
Stomach |
B. |
Liver |
| C. |
Pancreas |
D. |
Duodenum |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 57. |
All of the following are similarities between nervous and endocrine system except |
| A. |
Produce chemical messengers |
B. |
Release chemical messengers in extracellular space |
| C. |
Homestatic in function |
D. |
Having slow but prolonged effects |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 58. |
Types of behaviour enabling pillbugs to reach moist area is |
| A. |
Kinesis |
B. |
Taxes |
| C. |
Instinct |
D. |
Learning |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 59. |
_________ was first to propose an objective definition of instinct. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 60. |
_______ is simplest form of learning. |
| A. |
Imprinting |
B. |
Habituation |
| C. |
Insight learning |
D. |
Latent learning |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|