Entry Test MCQ :: Coordination and Control
|
|
|
|
|
|
| 41. |
Which of the following is present inside the vertebral column |
| A. |
Brain |
B. |
Spinal cord |
| C. |
Both of these |
D. |
none of these. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 42. |
Intelligence is under the control of |
| A. |
Cerebrum |
B. |
Cerebellum |
| C. |
Thalamus |
D. |
Hypothalamus |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 43. |
Which of the following is second largest part of the brain? |
| A. |
Cerebrum |
B. |
Cerebellum |
| C. |
Thalamus |
D. |
Hypothalamus |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 44. |
Which of the following acts as thermoregulator? |
| A. |
Cerebrum |
B. |
Cerebellum |
| C. |
Thalamus |
D. |
Hypothalamus |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 45. |
Which of the following allows precise muscular movements? |
| A. |
Cerebrum |
B. |
Cerebellum |
| C. |
Thalamus |
D. |
Hypothalamus |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 46. |
Receptors for hearing come under heading of |
| A. |
Chemical |
B. |
Mechanical |
| C. |
Photo |
D. |
Nociceptors |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 47. |
It is one of the convulsive disorders of nerves which are characterized by abrupt transient symptoms of motor, sensory, psychic or autonomic nature. |
| A. |
Parkinson's disease |
B. |
Epilepsy |
| C. |
Alzheimer's discease |
D. |
Dementia |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 48. |
Which of the following feature is not related to neuron |
| A. |
Conduction |
B. |
Regeneration |
| C. |
Reflex |
D. |
Movement |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 49. |
Value of resting membrane potential is |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 50. |
Number of pairs of cranial nerves is |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|