| 
    
        | CSS  :: Ecology and General Silviculture |  | 
	 
 
 |  | 
    
	
 
     For students in search of Hydroponic Gardening
 Guides - Basics to Experts level
 Growing fruit and vegetables hydroponically
 Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
 Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
 | 
| 
	
	
           
                       | 
    
    
        | 
            
            
                | 261. | Felling and regeneration for the time being concentrated on part for the forest area: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Clear felling system | B. | System of successive regeneration fellings |  
				 				 | C. | Both (a) & (b) | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 262. | Opening of canopy even young crop more or less even aged and uniform felling happing under: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Uniform system | B. | Group system |  
				 				 | C. | Irregular system shelterwood system | D. | Strip system |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 263. | Opening of canopy by scattered gaps, young crop more or less even-aged in which system: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Uniform system | B. | Group system |  
				 				 | C. | Irregular system | D. | Strip system |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 264. | Opening of canopy irregular and gradual, young crop somewhat uneven-aged: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Uniform system | B. | Group system |  
				 				 | C. | Irregular system | D. | Strip system |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 265. | Felling beginning in internal lines and advancing outwards in wedge formation: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Wedge system | B. | Uniform system |  
				 				 | C. | Strip system | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 266. | Felling and regeneration distributed continuously over the whole area, corp wholly uneven-aged: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Uniform system | B. | Wedge system |  
				 				 | C. | Strip system | D. | Selection system |  
                        
                        
                            Answer: Option D Explanation:    |  
 
            
            
                | 267. | Form of forest produced by introducing a young crop beneath an existing immature is called: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | High forest with standards | B. | Two-storied high forest |  
				 				 | C. | Wedge system | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 268. | Form of forest produced by retaining certain trees of the old crop after regeneration is completed known as: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | High forest with standards | B. | Selection system |  
				 				 | C. | Two-storied high forest | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 269. | Crops in part at least, originating from stool shoots or by other vegetative means: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Accessory system | B. | Coppices system |  
				 				 | C. | Uniform system | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 270. | Successive areas are clear-felled in accordance with the prescriptions of the working plan and area regenerated naturally or artificially is known as: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Clear felling system | B. | Selection system |  
				 				 | C. | Accessory system | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
 
			
			
 
 
 
 Read more:
 |  |