|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 371. |
The best green manuring crop is: |
| A. |
Guar |
B. |
Sunhemp |
| C. |
Dhainecha |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 372. |
The best observed pH for jute cultivation is: |
| A. |
5,0-6.5 |
B. |
6,0-7.5 |
| C. |
7,0-8.5 |
D. |
8,0-9.5 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 373. |
The best soil for potato cultivation is: |
| A. |
Sandy loam |
B. |
Loamy sand |
| C. |
Clay loam |
D. |
Silky loam |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 374. |
The best soil for sugarbeet cultivation is: |
| A. |
Sandy loam to loam |
B. |
Silty clay loam |
| C. |
Clay loam |
D. |
Loamy sand |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 375. |
Which of the following is cash crop? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 376. |
The best time for sowing of toria is: |
| A. |
15 - 30 September |
B. |
15 - 20 September |
| C. |
15 - 25 September |
D. |
All of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 377. |
Which of the following is a species of American cotton? |
| A. |
Gossypium barbadense |
B. |
Gossypium hirsutum |
| C. |
Gossypium herbaceum |
D. |
Both (a) & (b) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 378. |
The carbohydrate content in potato: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 379. |
The casual agent of anthracnose disease in sorghum is: |
| A. |
Puccinia purpurea |
B. |
Helminthosporium turcicum |
| C. |
Colletorichum graminicola |
D. |
Gleourcospora sorghi |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 380. |
The causal organism of brown rust in wheat is: |
| A. |
Puccinia recondita tritici |
B. |
Puccinia streiformis |
| C. |
Puccinia graminis tritici |
D. |
Ustilago nuda tritici |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|