|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 321. |
Soil borne diseases are found more in: |
| A. |
Cereal crops |
B. |
Fibre crops |
| C. |
Oil seed crops |
D. |
Pulse crops |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 322. |
Sorghum is considered as "Camel crop" because of: |
| A. |
Deep root system |
B. |
Resistance to drought |
| C. |
Shallow root system |
D. |
Nutrient exhaustiveness |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 323. |
Sorghum was planted at a plant spacing of 12.5 cm with a population of 1,60,000 plants/ha, its row spacing will be: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 324. |
Sow summer mungbean in _____ for reasonably good productivity: |
| A. |
Middle of April |
B. |
Middle of March to middle of April |
| C. |
Middle of March |
D. |
Middle of February to middle of March |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 325. |
Sowing of a crop at optimum date is an example of: |
| A. |
Monetary input |
B. |
Non-monetary input |
| C. |
Monetary and non-monetary input |
D. |
None of the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 326. |
Soyabean besides good quantity of protein also contains about ______ percent of oil: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 327. |
Soyabean crop should be free from weed competition during first ______ days for its good productivity: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 328. |
Soyabean is a: |
| A. |
Short day plant |
B. |
Long day plant |
| C. |
Day-natural plant |
D. |
All of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 329. |
Soyabean is classified as: |
| A. |
Oilseed crop |
B. |
Legume |
| C. |
Pulse |
D. |
None of above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 330. |
Soyabean planting in a field where wheat crop remains this is known as: |
| A. |
Mixed cropping |
B. |
Relay cropping |
| C. |
Multiple cropping |
D. |
All the above |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|