CSS :: Agricultural Engineering
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 51. |
The material used for construction of cylinder block is: |
| A. |
Cast iron and steel |
B. |
Cast iron and aluminum alloy |
| C. |
Brass and steel |
D. |
Steel and aluminum allow |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 52. |
The compression rings mounted on piston are generally made of: |
| A. |
Low carbon steel |
B. |
Aluminum |
| C. |
High carbon steel |
D. |
Chromium |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 53. |
In an engine, the angle between the cylinder axes and the crankshaft centre line is: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 54. |
The gasket sealing is the most difficult problem at: |
| A. |
Head |
B. |
Oil pan |
| C. |
Intake manifold |
D. |
Timing cover |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 55. |
The camshaft in an engine is always mounted: |
| A. |
Perpendicular to the crankshaft |
B. |
Inclined to the crankshaft |
| C. |
Parallel to the crankshaft |
D. |
Inline to crank shaft |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 56. |
The piston skirt clearance at room temperature is: |
| A. |
0.004 mm |
B. |
0.04 mm |
| C. |
0.55 mm |
D. |
1.00 mm |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 57. |
The piston pin of some engine is offset to: |
| A. |
Major throust side |
B. |
Right side |
| C. |
Minor thrust side |
D. |
Lift side |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 58. |
The main purpose of piston rings is: |
| A. |
To control combustion pressure |
B. |
To control cylinder wall librication |
| C. |
To drain out excessive oil |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 59. |
The primary purpose of ring expander is to: |
| A. |
Make up for cylinder, wear |
B. |
Increase static ring tension |
| C. |
Decrease dynamic ring tension |
D. |
Reduce ring vibration |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 60. |
The connecting rod of an engine connects the crankshaft with: |
| A. |
Cylinder head |
B. |
Piston |
| C. |
Piston pin |
D. |
Cylinder liner |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|