CSS :: Agricultural Engineering
|
|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 121. |
Distance travelled by piston from TDC to BDC is: |
| A. |
Stroke |
B. |
Bore |
| C. |
Piston displacement |
D. |
Piston speed |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 122. |
The diesel engine does not have: |
| A. |
Carburettor |
B. |
Spark plug |
| C. |
Ignition coil |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 123. |
As the 'cc' of engine increases, the power of engine will: |
| A. |
Decrease |
B. |
Increase |
| C. |
Remains same |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 124. |
Ratio of brake horsepower to indicated horsepower is: |
| A. |
Thermal efficiency |
B. |
Volumetric efficiency |
| C. |
Mechanical efficiency |
D. |
Brake efficiency |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 125. |
A gear used in timing gear is: |
| A. |
Spur ger |
B. |
Bevel gear |
| C. |
Helical gear |
D. |
Warm gear |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 126. |
Gaskets are made of: |
| A. |
Copper |
B. |
Asbestos |
| C. |
Fibre |
D. |
Both (a) & (b) |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 127. |
The gaskets are used to: |
| A. |
Prevent leakage |
B. |
Prevent dust |
| C. |
Prevent wear |
D. |
All of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 128. |
The total number of rings on piston may vary from: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 129. |
A connecting rod of four-stroke engines is subjected to: |
| A. |
Compression and tension |
B. |
Compression and side thrust |
| C. |
Side thrust only |
D. |
Compression and twisting |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 130. |
The arrangements of valves used in the engine may be: |
| A. |
I-Head type |
B. |
T-head type |
| C. |
L-head type |
D. |
All are correct |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|