|
|
|
|
|
| 31. |
Locke was a philosopher who belonged to: |
| A. |
England |
B. |
France |
| C. |
Switzerland |
D. |
Germany |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 32. |
Locke has been called as the child of: |
| A. |
French Revolution |
B. |
Industrial Revolution |
| C. |
Glorious Revolution |
D. |
Reformation |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 33. |
Lacke was in favour of: |
| A. |
Absolute monarchy |
B. |
Dictatorship |
| C. |
Presidential form of Government |
D. |
Constitutional monarchy |
| E. |
Republic |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 34. |
According to Locke in the state of nature man was: |
| A. |
Uncivilised |
B. |
Nasty and brutish |
| C. |
Peace loving |
D. |
Respected no code of conduct. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 35. |
According to Locke state originated because: |
| A. |
Nasty man was to be crushed |
B. |
Private property came as a serpent |
| C. |
There was need to interpret laws |
D. |
None of the above reasons |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 36. |
According to Locke sovereign of the civil state in the beginning was: |
| A. |
Elected |
B. |
Nominated |
| C. |
Sent by God |
D. |
A high priest |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 37. |
The main respobsibility according to Locke's sovereign was: |
| A. |
To protect the property of the people |
B. |
To collect land revenue |
| C. |
To maintain good transport system |
D. |
To encourage formation of associations |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 38. |
Main function of Locke's sovereign was: |
| A. |
To enact laws |
B. |
To amend already existing laws |
| C. |
To interpret laws |
D. |
To enforce laws |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 39. |
Locke's sovereign: |
| A. |
Was above all laws |
B. |
Was bound by the laws given by him |
| C. |
Was main source of original laws |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 40. |
Rousseau was born in: |
| A. |
England |
B. |
Germany |
| C. |
France |
D. |
Switzerland |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|