|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 71. |
Linseed rust is caused by: |
| A. |
Uromyces |
B. |
Melampsora lini |
| C. |
Physaqmidium |
D. |
Ravenelia |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 72. |
Acervuli is _____ shaped: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 73. |
Loose smut of wheat can be effectively controlled by: |
| A. |
Crop rotation |
B. |
Soil treatment with non-systematic fungicides |
| C. |
Seed treatment with systemic fungicides |
D. |
Spraying the crop with fungicides |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 74. |
Loose smut of wheat is a disease known as: |
| A. |
Internally seed borne |
B. |
Externally seed borne |
| C. |
Air borne |
D. |
Soil borne |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 75. |
Meloidogyne belongs to group of: |
| A. |
Ecotoparasite |
B. |
Endoparasite |
| C. |
Semi-ectoparasite |
D. |
Semi-endoparasite |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 76. |
Micro organisms were first observed by: |
| A. |
John Tyndall |
B. |
L.J. Thernard |
| C. |
Antony Van Leeuwenhock |
D. |
Louis Pasteur |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 77. |
Microbiology is the science of which we study: |
| A. |
Viruses |
B. |
Bacteria |
| C. |
Fungi |
D. |
All above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 78. |
Modification of floral parts into leafy structures by pathogenic infection called: |
| A. |
Hyperplasia |
B. |
Hypertrophy |
| C. |
Phyllody |
D. |
Witch's broom |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 79. |
Yellow ear rot of wheat is caused by: |
| A. |
Anguina |
B. |
Corynebacterum |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
Heterodera |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 80. |
Most effective fungicide against powdery mildew disease: |
| A. |
Dithane |
B. |
Captan |
| C. |
Karathane |
D. |
Bavistin |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|