CSS :: Sovereignty Of State
|
|
|
|
|
|
| 11. |
Who said that sovereignty can no more be alienated or transferred? |
| A. |
John Coulhon |
B. |
Laski |
| C. |
Liber |
D. |
Prince Kropotkin |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 12. |
Legal sovereignty is one which is accepted by: |
| A. |
All the persons in and outside the state |
B. |
By outside people alone |
| C. |
By international organisations alone |
D. |
By associations in the state only |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 13. |
Political sovereign is: |
| A. |
Recognised by national courts |
B. |
Recognised by international courts |
| C. |
One which has no legal status |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 14. |
A sovereign in the state who simply heads the state is technically called: |
| A. |
Absolute sovereign |
B. |
De facto sovereign |
| C. |
Political sovereign |
D. |
Titular sovereign |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 15. |
Hohn Austin who expounded his theory of sovereignty was: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 16. |
Who said that sovereign should be determinate human superior? |
| A. |
Grotius |
B. |
Bodin |
| C. |
Locke |
D. |
Austin |
| E. |
Rousseau |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 17. |
Pluralists attack on sovereignty has come in the writings of: |
| A. |
Maitland |
B. |
Sorel |
| C. |
Herbert Spencer |
D. |
J.S. Mill |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 18. |
Lectures on Jurisprudence is a book written by: |
| A. |
Laski |
B. |
Grotius |
| C. |
Maitland |
D. |
Austin |
| E. |
Montesquieu |
|
|
Answer: Option D
Explanation:
|
| 19. |
If sovereignty is not absolute no state can exist. This is a statement made by: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
According to whom sovereignty is not absolute and authority is shared by the state with other associations and groups? |
| A. |
Hegel |
B. |
Bentham |
| C. |
Maitland |
D. |
Austin |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|