|
|
|
|
|
| 31. |
Which of the following was not a form of soul in Aristotle's work "On the Soul"? |
| A. |
Rational |
B. |
Subconscious |
| C. |
Animal |
D. |
Vegetative |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 32. |
Which of the following biological topics did Aristotle not examine in detail? |
| A. |
Distinction between monocotyledons and dicotyledons |
B. |
Anatomy of the stomachs of ruminants |
| C. |
Habits and development of octopuses and squids |
D. |
Chick embryology |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 33. |
Which of the following is not an important Aristotelian work? |
| A. |
Physics |
B. |
Poetics |
| C. |
Rhetoric |
D. |
Psychology |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 34. |
Where was Aristotle born? |
| A. |
Thebes |
B. |
Athens |
| C. |
Stagira |
D. |
Corinth |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 35. |
Which is not one of the Four Causes? |
| A. |
Origin |
B. |
Motivation |
| C. |
Pattern |
D. |
End |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 36. |
For which subject is Aristotle least known? |
| A. |
Biology |
B. |
Logic |
| C. |
Mathematics |
D. |
Psychology |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 37. |
Psychology as Aristotle understood it means the study of what element? |
| A. |
The soul |
B. |
The brain |
| C. |
The heart |
D. |
The body |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 38. |
What is the most basic kind of soul? |
| A. |
Nutritive |
B. |
Sensitive |
| C. |
Imaginative |
D. |
Cognitive |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 39. |
What did Aristotle refer to metaphysics as? |
| A. |
Natural philosophy |
B. |
First philosophy |
| C. |
Epistemology |
D. |
Teleology |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 40. |
Nicomachus was the name of which of Aristotle's relations? |
| A. |
Father |
B. |
Son |
| C. |
Father and son |
D. |
Brother |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|