CSS :: Economics and Commercial Geography
|
|
|
|
|
|
| 11. |
Which place is known as the Land of Thousand Lakes? |
| A. |
Norway |
B. |
Sweden |
| C. |
Finland |
D. |
Srinagar |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 12. |
Which country is the leading producer of wood pulp in the world? |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 13. |
Which of the following resources is inexhaustible? |
| A. |
Natural gas |
B. |
Iron ore |
| C. |
Coal |
D. |
Solar energy |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 14. |
Identify the country, which is the largest among coal producing countries in the world: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 15. |
Brazil leads in the production of: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 16. |
Identify the country, which is known as the sugar bowl of the world: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 17. |
Which country has the highest dam? |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 18. |
Two countries produce about 40% of the world's wine. France is one of them. Which is the other? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 19. |
Which is the largest producer and exporter of palm oil in the world? |
| A. |
Indonesia |
B. |
Mexico |
| C. |
Zaire |
D. |
Malaysia |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 20. |
What is New Zealand's extent of dependence on waterpower as a source of electricity? |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|