Engineering :: Renewable Sources of Energy
|
|
|
|
|
|
| 141. |
For a steady state system |
| A. |
the rate of input is zero |
B. |
the rate of the generation is zero |
| C. |
the rate of consumption is zero |
D. |
the rate of accumulation is zero |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 142. |
Service air systems normally operate at a pressure of |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 143. |
Instrument air is supplied to each instrument supply station at 7 bar with air of dew point of |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 144. |
In any practical refrigeration system the maintenance of low temperature and the discharge of this heat at |
| A. |
higher temperature |
B. |
lower temperature |
| C. |
same temperature |
D. |
none of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 145. |
Dry ice is solid |
| A. |
water |
B. |
carbon dioxide |
| C. |
sodium chloride |
D. |
carbon monoxide |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 146. |
The adiabatic throttling process |
| A. |
is one example of a steady-flow expansion |
B. |
can be performed in a pipe with a restriction |
| C. |
of a perfect gas is one of constant enthalpy |
D. |
all of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 147. |
The adiabatic throttling process of a perfect gas is one of constant enthalpy in which |
| A. |
there is no drop in temperature |
B. |
there is a reduction in temperature |
| C. |
there is an increase in temperature |
D. |
none of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 148. |
The adiabatic throttling process of a perfect gas is one of constant |
| A. |
kinetic energy |
B. |
enthalpy |
| C. |
potential energy |
D. |
pressure |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 149. |
The Joule-Thomson coefficient is defined as |
| A. |
(?P/?T)H |
B. |
(?P/?H)T |
| C. |
(?T/?P)H |
D. |
(?H/?T)P |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 150. |
Which of the following decreases during adiabatic throttling of a perfect gas? |
| A. |
Temperature |
B. |
Enthalpy |
| C. |
Entropy |
D. |
pressure |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|