|
|
For students in search of
- Hydroponic Gardening
-
Guides - Basics to Experts level
-
Growing fruit and vegetables hydroponically
-
Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
-
Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
|
|
|
| 491. |
The presence of ectotrophic mycorrhiza enhances the uptake of nutrients in general, but particularly of: |
| A. |
Molybdenum |
B. |
Calcium |
| C. |
Magnesium |
D. |
Phosphorus |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 492. |
The protein content in linseed cake has been estimated at _____ percent. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 493. |
The protein content of soyabean is about: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 494. |
The protein percentage in lentil has been estimated at: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 495. |
The quantity of nutrients that can come in direct contact with the plant roots is the amount in a volume of soil _____ the volume of roots: |
| A. |
Equal to |
B. |
Less than |
| C. |
More than |
D. |
No relation with |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 496. |
The Quantity of solid phase phosphorus that acts are reserve is often referred to as: |
| A. |
Intensity factor |
B. |
Quantity factor |
| C. |
Quality factor |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 497. |
The Quantity of urea needed for supplying 69 kg nitrogen to sorghum crop will be: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 498. |
The rapid increases in denitrification at the elevated soil temperatures suggest that _____ microorganisms play a major role in denitrification: |
| A. |
Chemophilic |
B. |
Photophilic |
| C. |
Thermophilic |
D. |
Hydrophilic |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 499. |
The rate of application of atrazine in maize under heavy soils varies from _____ kg a.i/ha. |
| A. |
0.76-1.00 |
B. |
1.25-1.50 |
| C. |
1.75-2.00 |
D. |
1.00-1.25 |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 500. |
The ratio of cotton seed to lint is: |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|