|
|
|
|
|
| 21. |
Cuticle of Ascaris is made up of: |
| A. |
Cortex made of karatin |
B. |
Matrix made of matricin |
| C. |
Fibrous layer of collagen and basement layer |
D. |
All of them |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 22. |
Testis in Ascaris is: |
| A. |
Monorchic |
B. |
Diorchis |
| C. |
Polyorchis |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 23. |
In Ascris the median rachis is found in: |
| A. |
Vas deferen |
B. |
Oviduct |
| C. |
Testis and ovaries |
D. |
Uteri |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 24. |
Which one of these hatch out from the egg of Ascaris: |
| A. |
Cercaria |
B. |
Hexacanth |
| C. |
Rhabditiform larva |
D. |
None of them |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 25. |
Maximum number of eggs a female Ascris lays per day: |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 26. |
Number of pineal setae in male Ascaris is: |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 27. |
Which of these has only one host in life cycle: |
| A. |
Ascaris |
B. |
Fasciola |
| C. |
Taenia |
D. |
All of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 28. |
Final moult of rhabditiform larva of Ascaris occurs in human: |
| A. |
Stomach |
B. |
Liver |
| C. |
Intestine |
D. |
Lungs |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 29. |
In the life history of Ascaris lumbricoides in human host the juvenile stage hatches out of egg in: |
| A. |
Stomach |
B. |
Mouth |
| C. |
Intestine |
D. |
Lungs |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 30. |
After hatching from the egg in human intestine, the rhabditiform larva of Ascaris undergoes a typical journey to return back to intestine in about: |
| A. |
10 days |
B. |
60 - 75 days |
| C. |
3 weeks |
D. |
One week |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|