|
|
|
|
|
| 91. |
Sesamoid bone is formed by: |
| A. |
Cartilage |
B. |
Neuron |
| C. |
Tendon |
D. |
Epithelium |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 92. |
Diploic bones are present in: |
| A. |
Skull |
B. |
Limbs |
| C. |
Vertebral column |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 93. |
Which of the following minerals is maximum in the bone: |
| A. |
Calcium chloride |
B. |
Calcium carbonate |
| C. |
Calcium sulphate |
D. |
Calcium phosphate |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 94. |
Osteocytes of bones show: |
| A. |
Division |
B. |
No division |
| C. |
Fission |
D. |
Fragmentation |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 95. |
Calcified cartilage is found in: |
| A. |
Ilium |
B. |
Coracoid |
| C. |
Supra-scapula |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 96. |
Yellow bone marrow is found: |
| A. |
At the ends of large bones |
B. |
In the middle part/shaft of large bones |
| C. |
In the entire bone |
D. |
In none of these places |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 97. |
Ends of large bones contain: |
| A. |
Red bone marrow |
B. |
Yellow bone marrow |
| C. |
White bone marrow |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 98. |
Which of the bone marrows is haemopoietic tissue: |
| A. |
Red bone marrow |
B. |
Yellow bone marrow |
| C. |
Both of these |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 99. |
Diaphyses in long bones are: |
| A. |
Hollow and compact in texture |
B. |
Solid and compact in texture |
| C. |
Hollow and spongy in texture |
D. |
None of these types |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 100. |
Epiphyses of long bones are: |
| A. |
Solid and spongy |
B. |
Spongy |
| C. |
Hollow and compact |
D. |
Solid and compact |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|