CSS :: Cultural change and Social Policy
|
|
|
|
|
|
| 61. |
According to exponential principle, as the size of the cultural base grows by addition, the possible combination of elements grow by |
| A. |
addition |
B. |
multiplication |
| C. |
substraction |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 62. |
The exponential principle helps to explain |
| A. |
today's high rate of discovery and invention. |
B. |
future's high rate of discovery and invention. |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 63. |
Not all proposed innovations are accepted by |
| A. |
environment |
B. |
society |
| C. |
culture |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 64. |
Acceptance of innovations is never |
| A. |
automatic |
B. |
serious |
| C. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 65. |
Acceptance of innovations is always |
| A. |
selective |
B. |
independent |
| C. |
both of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 66. |
People's established likes and dislikes are important factors in |
| A. |
social change |
B. |
economic change |
| C. |
cultural change |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 67. |
If an object has a purely utilitarian value, change may be accepted |
| A. |
less readily |
B. |
quite readily |
| C. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 68. |
It seems entirely logical and right to reject any innovation that conflicts with our |
| A. |
mores |
B. |
values |
| C. |
a and b |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 69. |
An innovation is most quickly accepted when its usefulness can be easily |
| A. |
demonstrated |
B. |
independent |
| C. |
dependent |
D. |
None of these |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 70. |
Some innovations can be demonstrated quite easily on a |
| A. |
large scale |
B. |
small scale |
| C. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|