|
|
|
|
|
| 1. |
In which capacity did Callisthenes serve under Alexander? |
| A. |
Physician |
B. |
Historian |
| C. |
General |
D. |
Regent |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 2. |
Which Academy colleague left with Aristotle after Plato's death and accompanied him in some of his travels? |
| A. |
Xenocrates |
B. |
Antipater |
| C. |
Pixodarus |
D. |
Hermeias |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 3. |
Which of the following was not excluded from citizenship in the Politics? |
| A. |
Slaves |
B. |
Children |
| C. |
Resident aliens |
D. |
The clergy |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 4. |
Who assumed leadership of the Academy after Plato's death? |
| A. |
Hermeias |
B. |
Xenocrates |
| C. |
Eudemus |
D. |
Speusippus |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 5. |
In what Macedonian village was Aristotle born? |
| A. |
Sparta |
B. |
Stagira |
| C. |
Athens |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 6. |
What was the name of the school that Aristotle established in a grove sacred to Apollo? |
| A. |
Lyceum |
B. |
Gymnasium |
| C. |
Academy |
D. |
Alcemium |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 7. |
What was the name of Aristotle's father, which he used to name one of his works? |
| A. |
Eudemeus |
B. |
Nicomachus |
| C. |
Eudoxus |
D. |
Phillipius |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 8. |
What famous individual was taught by Aristotle? |
| A. |
Ptolemy |
B. |
Julius Caesar |
| C. |
Socrates |
D. |
Alexander the Great |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 9. |
What famous individual who taught Aristotle? |
| A. |
Socrates |
B. |
Plato |
| C. |
Euclid |
D. |
St. Augustine |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 10. |
Aristotle is considered the founder of what? |
| A. |
Modern Biology |
B. |
Modern Physics |
| C. |
Modern Chemistry |
D. |
Modern Anatomy |
Answer: Option A
Explanation:
|
Read more:
|
|