Entry Test MCQ :: Kingdom Animalia
|
|
|
|
|
|
| 11. |
Of the following which one is not found in series proterostomia. |
| A. |
Annelida |
B. |
Arthropoda |
| C. |
Mollusea |
D. |
Echinodermata |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 12. |
In some cases the blastomere can produce complete embryo the cleavage will be |
| A. |
Spiral and determinate |
B. |
Radial and indeterminate |
| C. |
Spiral and indeterminate |
D. |
Radial and determinate |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 13. |
The fate of each blastomere is foretold. The cleavage will be as |
| A. |
Spiral and indeterminate |
B. |
Radial and indeterminate |
| C. |
Radial and indeterminate |
D. |
Spiral and determinate |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 14. |
Of the following which one is non-cellular in most cases in animals? |
| A. |
Mesenchyme |
B. |
Sclerenchyma |
| C. |
Chlorenchyma |
D. |
Mesoderm |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 15. |
In most triploblasts after embryonic development the three layers are represented as |
| A. |
Separate layers of cells |
B. |
Structures formed from them |
| C. |
Structures associated with them |
D. |
Their functions in body |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 16. |
Of the following which one is not the characteristic of triploblasts. |
| A. |
All of them have blood vascular system |
B. |
They may be coelomate pseudocoelomate or acoelomate |
| C. |
They are included in grade bilateria |
D. |
All of them have digestive system |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 17. |
The system well - developed in the acoelomate is |
| A. |
Excretory system |
B. |
Nervous system |
| C. |
Both of these |
D. |
Transport system |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 18. |
Pseudocoelem develops from |
| A. |
Blastopore |
B. |
Plastoquinone |
| C. |
Blastocoel |
D. |
Splitting of mesoderm |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 19. |
The function of coelom is |
| A. |
To increase the size of the animals |
B. |
To help in the functioning of reproductive system |
| C. |
To provide space for the development of organs and systems |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
Coelom is lined by |
| A. |
Parietal mesoderm |
B. |
Visceral mesoderm |
| C. |
Mesoderm |
D. |
Both A & B |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|