|  | 
    
	
 
     For students in search of Hydroponic Gardening
 Guides - Basics to Experts level
 Growing fruit and vegetables hydroponically
 Practical daily questions or queries of hydroponics lovers
 Current Hydroponics and Indoor Gardening Market Growth as well as Trends
 | 
| 
	
	
           
                       | 
    
    
        | 
            
            
                | 91. | Crop mixture have proved biologically most dynamic under: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Water stress conditions | B. | Irrigated condition |  
				 				 | C. | High soil fertility conditions | D. | Large holding conditions |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 92. | Crop production and animal husbandry collectively is know as: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Mixed cropping | B. | Relay farming |  
				 				 | C. | Mixed farming | D. | None of the above |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 93. | Crop rotation is defined as a: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | System of growing different kinds of crops on the same land | B. | System of growing different crop in succession on the same land |  
				 				 | C. | A method of growing different crop | D. | System of growing the same crop on different fields |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 94. | Cropping intensity is: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | The extent of the use of land for purposes other than cropping | B. | The extent of the use of land for cropping purposes during a given year |  
				 				 | C. | Net cropped area | D. | Gross cropped area |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 95. | Cropping intensity means: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Percentage ratio of gross cropped area to net cropped area | B. | Percentage ratio of net-cropped area to gross cropped area |  
				 				 | C. | Percentage ratio of the number of crops in rotation to period of one rotation | D. | Percentage ratio of gross cropped area to the net-cropped area |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 96. | Cropping pattern is defined as: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | The proportion of area under different crops | B. | Growing different crops in a recurrent succession |  
				 				 | C. | The proportion of area under different crops at a particular point of time | D. | A method of growing different crops |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 97. | Crops during any reason are generally able to recover only _____ of the added fertilizer phosphorus: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Less than 25% | B. | Less than 30% |  
				 				 | C. | Less than 35% | D. | None of these |  
                        
                        
                            Answer: Option A Explanation:    |  
 
            
            
                | 98. | Dapog method of crop raising is associated with: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Interculture operation | B. | Nursery raising |  
				 				 | C. | Seed-bed preparation | D. | Intercultivation |  
                        
                        
                            Answer: Option B Explanation:    |  
 
            
            
                | 99. | Dapog method of raising seedlings is related to: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | Sugarcane | B. | Tobacco |  
				 				 | C. | Paddy | D. | Jute |  
                        
                        
                            Answer: Option C Explanation:    |  
 
            
            
                | 100. | Dapog seedlings would be ready for transplanting within: |  
                | 
			 
				
					
				| A. | 8 - 10 days | B. | 18 - 20 days |  
				 				 | C. | 21 - 25 days | D. | 11 - 14 days |  
                        
                        
                            Answer: Option D Explanation:    |  
 
 
			
			
 
 
 
 Read more:
 |  |