|
|
|
|
|
| 51. |
Which of the following is not true of institutional structures? |
| A. |
These exist in discrete form. |
B. |
These exist in concrete form. |
| C. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 52. |
Institutional structure of a political institution is |
| A. |
form of government |
B. |
relationship of executive with judiciary. |
| C. |
participation behaviour of voters. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 53. |
Industry is institutional structure of an institution which by nature is |
| A. |
political |
B. |
economic |
| C. |
social |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 54. |
Which of the following is not correct about institutional structure? |
| A. |
There are no codified rules of its working. |
B. |
It is bounded with other. |
| C. |
None of above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 55. |
The growth of urban areas is caused by |
| A. |
expansion of commerce |
B. |
cities are attractive |
| C. |
changing in culutre |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 56. |
Garden Cities' means |
| A. |
its population is unlimited. |
B. |
its population should not generally exceed 50,000. |
| C. |
it has traffic congestion. |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 57. |
City is a place of |
| A. |
innovation |
B. |
agricultural system |
| C. |
migrated people |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 58. |
Village community has been described as |
| A. |
group of people with common descent and land. |
B. |
group of people with different descent and land. |
| C. |
group of people with same descent but different land. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 59. |
The movement from countryside to city is |
| A. |
essential for living |
B. |
culture |
| C. |
world phenomenon |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 60. |
"The size of the market" is condition of |
| A. |
innovation specialisation |
B. |
research |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|