CSS :: France Constitution
|
|
|
|
|
|
| 1. |
The Constitutional history of France begins with the French Revolution of: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 2. |
In France, monarchy was ended in the result of rebellion of people and the first Republic was announced on: |
| A. |
January 11,1789 |
B. |
September 15,1790 |
| C. |
December 17,1791 |
D. |
September 22,1792 |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 3. |
The last monarch was of: |
| A. |
Bourborn |
B. |
Czar |
| C. |
Napoleon |
D. |
Louis Philippe |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 4. |
The First Republic lasted form: |
| A. |
1789-1799 |
B. |
1791-1709 |
| C. |
1792-1804 |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 5. |
In 1804, a military adventurer who transferred the Republic into an Empire was: |
| A. |
Louis Philippe |
B. |
Napoleon Bonaparte |
| C. |
Gaulle |
D. |
Coty |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 6. |
Napoleonic Empire was overthrown by Austria, Prussian and Britain in ______ when they restored the Bourborn Kings to the French throne. |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 7. |
In France Second Republic created in: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 8. |
The President of the Second Republic was: |
| A. |
Napoleon I |
B. |
Napoleon II |
| C. |
Napoleon III |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 9. |
The Second Republic lasted from: |
| A. |
1825-1830 |
B. |
1830-1836 |
| C. |
1836-1848 |
D. |
1848-1851 |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 10. |
In 1852, Napoleon III transferred the second republic into the second Empire, which was destroyed by the emergent Germany in: |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|