General Knowledge :: Khyber Pakhtoon Khawah
|
|
|
|
|
|
| 11. |
How many districts are there in KPK? |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 12. |
Pakistan Forest Institution is located in ________ . |
| A. |
Karachi |
B. |
Rawalpindi |
| C. |
Lahore |
D. |
Peshawar |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 13. |
Jamrud Fort is located near ________ . |
| A. |
Peshawar |
B. |
Abbottabad |
| C. |
Charsadda |
D. |
Attock |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 14. |
Jamrud is called gateway to ________ . |
| A. |
Bolan Pass |
B. |
Lawari Pass |
| C. |
Khyber Pass |
D. |
None of them |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 15. |
Which area is called 'gun factory of the tribal areas'? |
| A. |
Darra Isa Khel |
B. |
Darra Khyber |
| C. |
Darra Adam Khel |
D. |
Kohat |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 16. |
Who was first Muslim Governor of KPK after Independence of Pakistan? |
| A. |
Sahibzada Muhammad Khursheed |
B. |
Sahibzada Abdul Qayum Khan |
| C. |
Arbab Sikandar Khan Khalil |
D. |
None of them |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 17. |
The cChowk Yadgar is located in __________ . |
| A. |
Peshawar |
B. |
D I Khan |
| C. |
Dir |
D. |
Chitral |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 18. |
Peshawar means ________ . |
| A. |
City of flowers |
B. |
City of tombs |
| C. |
City of gardens |
D. |
None of them |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 19. |
Chowk Yadgar Peshawar commemorates the heroes of the ______ . |
| A. |
Kashmir War |
B. |
1965 Indo-Pakistan War |
| C. |
1971 War |
D. |
None of them |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 20. |
Warsak Dam is situated near ________ . |
| A. |
Chitral |
B. |
Peshawar |
| C. |
Haripur |
D. |
Kohistan |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|