Engineering :: Materials Handling
|
|
|
|
|
|
| 11. |
All of the following are fragile except : |
| A. |
Carbon black (pellets) |
B. |
Coffee beans |
| C. |
Borax |
D. |
Glass tubes |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 12. |
All of the following materials have abrasive action on the belt conveyors except? |
| A. |
Arsenic salts |
B. |
Borax |
| C. |
Wet ash |
D. |
Alum |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 13. |
Which of the following is a hygroscopic material? |
| A. |
Carbon black |
B. |
Ammonium nitrate |
| C. |
Purnice |
D. |
Bone meal |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 14. |
Which of the following is sticky material? |
| A. |
Sand (dam) |
B. |
Sewage sludge (wet) |
| C. |
Malt |
D. |
all of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 15. |
Which of the following characteristic can be assigned to metallic dusts? |
| A. |
Abrasive |
B. |
Corrosive |
| C. |
Sticky |
D. |
Hygroscopic |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 16. |
Which of the following material is corrosive? |
| A. |
Zinc oxide |
B. |
Sulphur |
| C. |
Starch |
D. |
Soap flakes |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 17. |
All of the following are free flowing materials EXCEPT: |
| A. |
Wheat |
B. |
Soda ash |
| C. |
Mica, pulverized |
D. |
Lead salts |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 18. |
Discoloration should be avoided while handing |
| A. |
Silica flour |
B. |
Tobacco |
| C. |
Zinc oxide |
D. |
Starch |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 19. |
Which of the following conveyor can be used for handling saw dust? |
| A. |
Belt conveyor |
B. |
Flight conveyor |
| C. |
Pneumatic conveyor |
D. |
Any of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 20. |
All of the following are granular materials EXCEPT: |
| A. |
Alum |
B. |
Hog fuel |
| C. |
Bran |
D. |
Coffee beans |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|