|
|
|
|
|
| 81. |
In Asia _______ is with highest growth rate: |
| A. |
Dhaka |
B. |
Tokyo |
| C. |
Calcutta |
D. |
Karachi |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 82. |
After 1947 _______ million people migrated to Pakistan: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 83. |
After creation of Pakistan ________ million people emigrate from Pakistan to India: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 84. |
In 1947 Pakistan's total population was 32 million out which _______ % was urban: |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 85. |
Before the creation of Pakistan ________ was the largest city: |
| A. |
Karachi |
B. |
Lahore |
| C. |
Multan |
D. |
Rawalpindi |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 86. |
In 1947 population of Karachi was ___________ : |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 87. |
According to census of 1915, population of Karachi was __________ million: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 88. |
Population of _________ was out numbered by refugees: |
| A. |
Sukher |
B. |
Karachi |
| C. |
Hyderabad |
D. |
None of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 89. |
Main cause of urbanization in Pakistan is: |
| A. |
High growth rate |
B. |
Industrialization |
| C. |
Cross-border migration |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 90. |
Boswash is a __________ : |
| A. |
US Ambassador to Pak |
B. |
An Island |
| C. |
Super City in USA |
D. |
Record Breaking Movie |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|