|
|
|
|
|
| 11. |
Agroforestry the definition implies that: |
| A. |
Agroforestry normally involves two or more species of plants at least one of which is a woody perennial |
B. |
An agroforestry system always has two or more outputs |
| C. |
The cycle of an agroforestry system is always more than one year |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 12. |
Additionally, there are attributes, which, theoretically, all agroforestry system posses are: |
| A. |
Productivity |
B. |
Sustainability |
| C. |
Adoptability |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 13. |
Agroforestry systems can be categorized to sets of criteria: |
| A. |
Structural basis |
B. |
Functional basis |
| C. |
Socio-economic basis |
D. |
Ecological basis |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 14. |
The framework for classification of Agroforestry System and practices are: |
| A. |
Structure of the system (nature and arrangement of components) |
B. |
Function of the system (role and output of components) |
| C. |
Socio-economic seals and management levels of the system |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 15. |
The major categories of agroforestry are: |
| A. |
Agrisilvicultural |
B. |
Silvopastoral |
| C. |
Agrosilvopastoral |
D. |
All of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 16. |
What are (MPTs)? |
| A. |
The multipurpose tree and shrubs could be defined as trees grown deliberately |
B. |
Kept and manaed for preferably more than one intended use |
| C. |
Usually economically motivated major products |
D. |
Services in any multipurpose land use system, especially agroforestry system |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 17. |
The multiple Benefits of MPTs are: |
| A. |
The trees with many uses would be preferred to those with one single use |
B. |
But in a broad sense every tree has at least the triple functions of protective, productive and socio-economic roles |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 18. |
Protective (environment) are: |
| A. |
Moderation of micro/macro climatic parameters, checking soil erosion and water run-off |
B. |
Soil improvement/fertility build up, water conservation and flow moderation |
| C. |
Wildlife habitats |
D. |
Past and weed control |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
| 19. |
Productive means: |
| A. |
Wood: timber, building material, veneers, chipboards and other panel products, pulp and paper, rayon etc. |
B. |
Bark: Raw as fuel, dyes, tannis and chemical extraction etc |
| C. |
Both (a) & (b) |
D. |
None of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 20. |
Energy means: |
| A. |
Raw: Firewood |
B. |
Processed: Charcoal, gases or liquid fuels, chemical stem extractives, resin, oil, paint, varnishes |
| C. |
Leaf: Tatch, fodder, oil, silk, wrapper, medicines, honey, dyes, food |
D. |
Root: Fibre, fuelwood, dyes, and chemical extractives |
| E. |
All of the above |
|
|
Answer: Option E
Explanation:
|
Read more:
|
|