CSS :: Forestry Environment
|
|
|
|
|
|
| 21. |
Soil that is made-up of particles, that have been carried in water and thus deposited, is called: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 22. |
The soil organisms are: |
| A. |
Harmful to the plants growing in the soil |
B. |
Useful to plants growing in the soil |
| C. |
Neither harmful nor useful to plants growing in the soil |
D. |
Both harmful as well as useful to plants growing on the soil |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 23. |
The soils that are fully laden with water i.e., water logged, are known are: |
| A. |
Physically dry soils |
B. |
Physiologically dry soils |
| C. |
Alkaline soils |
D. |
Acidic soils |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 24. |
Hydrilla is a: |
| A. |
Free floating hydrophyte |
B. |
Submerged hydrophyte |
| C. |
Suspended hydrophyte |
D. |
Floating and anchored hydrophyte |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 25. |
The water held tightly in a thin film by te soil particles is known as: |
| A. |
Run away water |
B. |
Hygroscopic water |
| C. |
Capillary water |
D. |
Gravitational water |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 26. |
Thick cuticles on leaves are typical of plants growing in: |
| A. |
Wet habitats |
B. |
Warm habitats |
| C. |
Dry habitats |
D. |
Cool habitats |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 27. |
Sunken stomata are found in the leaves of: |
| A. |
Nelumbium |
B. |
Hydrilla |
| C. |
Mango |
D. |
Nerium |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 28. |
Plants growing in extreme cold soil are: |
| A. |
Oxylophytes |
B. |
Halophytes |
| C. |
Psychrophytes |
D. |
Psammophytes |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 29. |
Which of the following is not the characteristic feature of the anatomy of xerophytes? |
| A. |
Spongy paraenchyma |
B. |
Well developed conducting tissue |
| C. |
Well developed mechanical tissue |
D. |
Thick cuticle |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 30. |
The plankton is: |
| A. |
Red slgae |
B. |
Floating fauna |
| C. |
Passively floating or drifting flora of micro-organisms |
D. |
A layer of organic matter |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|