|
|
|
|
|
| 51. |
In calculating national income which one will not be included: |
| A. |
Exports |
B. |
Undistributed by firms |
| C. |
Wages of a lecturer |
D. |
Old age pensions |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 52. |
In circular flow model |
| A. |
Households own the resources |
B. |
There are never international transactions |
| C. |
Household income is limited to wages and salaries |
D. |
Financial markets ensure that the federal govt.'s budget is balanced annually |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 53. |
A country is poor if it has: |
| A. |
Less production of goods per capita |
B. |
Less amount of gold |
| C. |
Less amount of foreign currency |
D. |
Less exports |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 54. |
A country is poor if it has: |
| A. |
Less amount of gold |
B. |
Less amount of local currency |
| C. |
Less amount of foreign currency |
D. |
Less GNP per capita |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 55. |
It is transfer payment: |
| A. |
Bus fare |
B. |
College fee |
| C. |
Pension |
D. |
Salary |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 56. |
They have a functional relation |
| A. |
Consumption and national income |
B. |
Consumption and saving |
| C. |
Consumption and investment |
D. |
All of the above |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 57. |
This is NOT a method of measure national income: |
| A. |
By adding all incomes |
B. |
By adding all expenditure |
| C. |
By adding money value of all production |
D. |
By adding all money supply in the country |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 58. |
Gross national product includes: |
| A. |
A loan from one's parents |
B. |
A loan from a domestic bank |
| C. |
A loan from, other countries |
D. |
None of the above |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 59. |
It is considered as investment in national accounting: |
| A. |
Construction of a house |
B. |
Purchase of a running hotel |
| C. |
Purchase of a new shirt |
D. |
Increase in salaries of professors |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 60. |
It is considered as transfer payment: |
| A. |
Salary of an employee |
B. |
Bouus paid to bank employees |
| C. |
Payment of house rent |
D. |
Unemployment allowance paid by govt. |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|