Engineering :: Public Health Engineering
|
|
|
|
|
|
| 51. |
Suspended impurities consist of |
| A. |
iron |
B. |
chlorine |
| C. |
bacteria |
D. |
all of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 52. |
Dissolved impurities consist of |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 53. |
The presence of bacteria in water causes |
| A. |
hardness |
B. |
alkalinity |
| C. |
diseases |
D. |
bad taste |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 54. |
Colloidal impurities if associated with organic matter having bacterias becomes the chief source of |
| A. |
hardness |
B. |
epidemic |
| C. |
alkalinity |
D. |
bad taste |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 55. |
The presence of calcium and magnesium chloride in water causes |
| A. |
softening |
B. |
bad taste |
| C. |
hardness |
D. |
turbidity |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 56. |
The ground water is generally free from |
| A. |
suspended |
B. |
dissolved |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 57. |
The finely divided dispersion of solid particles which are not visible to the naked eye and cannot be removed by ordinary filters are known as |
| A. |
suspended impurities |
B. |
dissolved impurities |
| C. |
colloidal impurities |
D. |
none of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 58. |
The turbidity in water is caused due to |
| A. |
silt |
B. |
clay |
| C. |
finely divided organic matter |
D. |
all of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 59. |
Suspended impurities cause turbidity in water. |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 60. |
Suspended impurities include |
| A. |
algae |
B. |
protozoa |
| C. |
fungi |
D. |
all of these |
Answer: Option D
Explanation:
|
Read more:
|
|