Entry Test MCQ :: MCAT ECAT Chemistry Paper
|
|
|
|
|
|
| 51. |
Which of following metals can be displaced by all other metals from its solution |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 52. |
The unit of the rate constant (k) is same as that of rate of reaction |
| A. |
First order reaction |
B. |
Second order reaction |
| C. |
Zero order reaction |
D. |
Third order reaction |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 53. |
Which of the elements do not fall in stair case of the modern periodic table |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 54. |
Acid present in acid rain may be |
| A. |
H2SO4 |
B. |
HNO3 |
| C. |
both a and b |
D. |
none of the above |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 55. |
Across short period the melting and boiling point increase upto |
| A. |
IIIA group |
B. |
IVA group |
| C. |
VA group |
D. |
VIA group |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 56. |
Which of the following elements conduct electricity and also melts below 100?C |
| A. |
Aluminium |
B. |
Sodium |
| C. |
Carbon |
D. |
Sulphur |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 57. |
Which of the following is the formula of chrome red. |
| A. |
Pb3 O4 |
B. |
2Pb CO3 - Pb (OH)2 |
| C. |
Pb Cr O4 - Pb (OH)2 |
D. |
Pb2O |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 58. |
The compound which is added to leaded gasoline to save engine from lead oxide and lead sulphate deposits is |
| A. |
Ethylene iodide |
B. |
Ethylene bromide |
| C. |
Ethylene chloride |
D. |
Ethylene fluoride |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 59. |
Regular coiling or zigzagging of polypeptide through hydrogen bonding is its |
| A. |
Quantum structure |
B. |
Secondary structure |
| C. |
Tertiary structure |
D. |
Primary structure |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|