Entry Test MCQ :: Support and Movement
|
|
|
|
|
|
| 21. |
Collagen fibers of bone are hardened by deposition of: |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 22. |
Which one of the following is avascular structure? |
| A. |
A compact bone. |
B. |
A spongy bone. |
| C. |
Cartilage |
D. |
All of these |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 23. |
Which of the following bone is not present in the hind-limb? |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 24. |
How many bones are present in the wrist? |
| A. |
4 bones |
B. |
6 bones |
| C. |
8 bones |
D. |
14 bones |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 25. |
Which of the following bones bones are present in the plam of hand? |
| A. |
Carpals |
B. |
Metacarpals |
| C. |
Phalanges |
D. |
Metatarsals |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 26. |
How many vertebrae are present in vertebral column of man? |
| A. |
33 vertebrae |
B. |
33 pairs of vertebrae |
| C. |
25 vertebrae |
D. |
31 vertebrae |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 27. |
How many vertebrae are present in coccyx? |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 28. |
How many vertebrae are present in the neck or cervical region of man? |
Answer: Option A
Explanation:
|
| 29. |
How many vertebrae are present in thoracic region? |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 30. |
How many vertebrae are in sacrum? |
Answer: Option C
Explanation:
|
Read more:
|
|