Entry Test MCQ :: Biology Introduction
|
|
|
|
|
|
| 31. |
Which treatment is instituted in a cancerous patient: |
| A. |
Antibiotic therapy |
B. |
Radiotherapy |
| C. |
Gene therapy |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 32. |
Which statement is incorrect for cloning? |
| A. |
The nucleus of a fertillized egg is replaced by the nucleus from the cell of a fully developed individual |
B. |
Division of a single egg into one or more separate embryos. |
| C. |
The individual is the mirror image of the parent organism |
D. |
It involve methods of sexual reproduction |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 33. |
Removal or degradation of environmental pollutants or toxic materials by living organisms is called |
| A. |
Integrated disease management |
B. |
Hydroponic culture technique |
| C. |
Pasteurization |
D. |
Bioremediation |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 34. |
Which of the following is not a viral disease? |
| A. |
Cowpox |
B. |
Mumps |
| C. |
Tetanus |
D. |
Small pox |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 35. |
In human body 99% of total mass is formed of |
| A. |
16 bioelements |
B. |
12 bioelements |
| C. |
10 bioelements |
D. |
6 bioelements |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 36. |
Biological organization is |
| A. |
simple |
B. |
advance |
| C. |
complex |
D. |
highly complex |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 37. |
The arrangement of _____ speaks of the division of labour within cell |
| A. |
Molecule |
B. |
Subatomic particles |
| C. |
Atoms |
D. |
Organelles |
Answer: Option D
Explanation:
|
| 38. |
Communities are _____ collection of organisms |
| A. |
Static |
B. |
Dynamic |
| C. |
May be static or dynamic |
D. |
None of these |
Answer: Option B
Explanation:
|
| 39. |
The number of species of organisms currently known to science is |
| A. |
3500000 |
B. |
3500 |
| C. |
2500000 |
D. |
25000000 |
Answer: Option C
Explanation:
|
| 40. |
Which of the following is the correct sequence in the biological method? |
| A. |
Observation?hypothesis?law?theory |
B. |
Observation?hypothesis?deduction?testing of deduction |
| C. |
Hypothesis?observation?deduction?testing of deduction |
D. |
law?theory?deduction?observation |
Answer: Option B
Explanation:
|
Read more:
|
|